Апартаменти в Турция

През последните 10 години броят на хората, предпочели Турция за своята почивка, се е увеличил с около 80%. И ако и Вие сте се насочили към тази страна за своята ваканция, ще Ви кажем, че най–предпочитаните дестинации са турските ваканционни курорти на Средиземно и Егейско море:
Мармарис обхваща части и от егейската, и от средиземноморската част на Турция. Кристално чисти плажове, съчетани с неповторими планина. С лодка по река Далян може да отидете до древните ликийски скални гробници. В делтата на реката има кални бани.
Кушадасъ е разположен в непосредствена близост до древногръцкия град Ефес – историческа атракция привличаща годишно стотици хиляди туристи. Най- известният турски ваканционен курорт.
Ефес се намира на разстояние от около 50 км. от Измир, посока юг. В миналото, курортът е бил разположен само на брега, но заради дръпването на морето сега е на km навътре в сушата.
Бодрум е на брега на Егея, срещу гръцкият остров Кос. Най-предпочитана туристическа и яхтена дестинация.
Курортът Анталия се разпростира на средиземноморското крайбрежие, като съчетава в себе си не само морски, но и планински прелести.
Айвалък пък, привлича туристите, заради факта, че се намира съвсем близо до древните градове Пергамон, Троя, Асос, а също и до гръцкия остров Лесбос.
Балнеолечебният туризъм става все по-популярен през годините. В Турция има около 1300 геоотермални извори, като най- предпочитаните балнеокурорти са Чешме и Мармарис.
Освен всичко останало, Турция развива и зимния си туризъм. В последно време, в страната са направени 20 центъра за зимни спортове, като съоръженията в тях са нови, модерни, иновативни. Особено луксозен и известен е гигантския зимен комплекс край град Ерзурум.
Европейците масово купуват недвижими имоти в страната, особено в курортните селища. В сравнение с други стани в Европа, недвижимостта в Турция е с около 30-40% по- ниска.
Особено място в туристическите дестинации заема Истанбул или Константинопол. Столица на 2 империи, един от най-съществените и значими стопански и културни центрове в световен мащаб, с население от 12 милиона, той е най- известната културно- туристическа атракция.
прочети повече [+] затвори [-]
ключова дума
цена на нощувка -

Топ апартаменти в Турция

Апартамент Korur
Истанбул
Цена на нощувка: от 65 €
Апартамент Sah Apart 3
Истанбул
Цена на нощувка: от 50 €
Апартамент 101
Истанбул
Цена на нощувка: от 50 €
Апартамент Lyon Suite 2
Истанбул
Цена на нощувка: от 32 €
Апартамент Taksim 9 Studio
Истанбул
Цена на нощувка: от 35 €
Апартамент Bodrum
Истанбул
Цена на нощувка: от 35 €
Апартамент Sah Apart 4
Истанбул
Цена на нощувка: от 50 €
Апартамент Fabolous Studio
Истанбул
Цена на нощувка: от 50 €
Апартамент Studioapart
Истанбул
Цена на нощувка: от 59 €
Апартамент Taksim Cihangir
Истанбул
Цена на нощувка: от 88 €