Апартаменти в Сарагоса

Намира се в североизточна Испания и е главен град на автономния регион Арагон. Построен е на бреговете на река Ебро. Известен е с остро континенталния си климат- студени зими, особено през декември и януари, и горещи лета със средната температура е около 35°C.
Основан е през 24 г. пр. н. е. от римляните. Владял се е последователно от всички народи населявали страната след тях. В 713 г. е завоюван от арабите, а през 1118 г. е отвоюван за християните от владетелите на Арагон и Навара. Това е градът на испанската бойна слава, дал е 50 хиляди жертви (вкл. жени и деца, сражавали се до край с наполеоновите войници) през 1808- 1809 г., за независимостта на страната.
В него са живели и творили Гоя и големият философ от средновековието, равин Хасдая Крескас, превърнал Сарагоса в център на еврейския културен и религиозен живот по света.
Днес той е важен индустриален център, с население наближаващо 700 000 души. Има силно развита електротехническата, електронната, текстилната и оптическата индустрии. Тук се намира най-големият завод на „Опел“ в света.
Университетът му е основен през 1542 г. и един от най- старите в Западна Европа. В него се учат 40 000 младежи. Болницата му, едновременно с това изследователски център, е с 1 500 легла. Снабдена е с последните технологически новости за лечение.
Всяко по-значимо здание в Сарагоса е паметник на изкуството на някаква епоха. Арабския дворец Алхафериа например, е шедьовър на мюсюлманската култура, а двете базилики „Нуестра Сеньора дел Пилар“ и старата „Ла Сео”, на късното християнско средновековие. Първата е най- голямата църква в стил барок в страната, а втората
е романска църква, в която съжителстват елементи от стиловете мудехар, ренесанс и ранен барок. В стил мудехар са построени също църквите Сан-Пабло, Сан-Жил, Сан-Мигел и Магдалена, повечето жилищни и обществени сгради в центъра, крепостните кули на града.
В града могат да се посетят много забележителности: музея на Пабло Серрано, световния търговски център- комплекс разположен в едно от най- стилни здания на града; Aragonia- елитен комплекс от офиси и развлекателни помещения разработени и осъществени под ръководството на световно известния архитект Рафаел Монео; павилиона "Испания”, където се помещава института за изследване на глобалните изменения на климата; павилиона "Мост", в който се намира културния център на банковия холдинг Ibercaja; комплекса на новото летище „Сарагоса”.
В южната част на града се намира зоната Ел-Туро, част от която е Ел-Каско-Вьехо, или "Стария град ". Тук е центърът на нощния живот, мястото на най- престижните ресторанти и барове. Други популярни места за развлечение са: Ла-Сона, Ел-Роло и Ел-Ембиенте.
В близост до Сарагоса са още някои забележителности, които ви препоръчваме да посетите: "винения път "Рута-де-лос-Винс, музея на вината в Каринене, манастирите Картуха-де-Аула-Деи и Муел; замъка от 13 в. в селището Садабе.
Градът е известен с фиести в чест на Девата от Пилар. По този повод, в страстната неделя, се провеждат петдесет пъстри шествия с удари на барабани и цимбали, четат се пътьом молитви и се припяват религиозни песни . Друга фиеста е тази провеждана на 29 януари. Тя е посветена на покровителя на града е Сан Валеро (Св. Валентин).
прочети повече [+] затвори [-]
 • цена на нощувка
  Сарагоса, Trovador
  площ на апартамента: 73m2
  минимален престой: 2 дни
  методи на плащане: в брой, кредитна карта
  рейтинг: 9.8 / 10
 • цена на нощувка
  Сарагоса, Calle Pozo
  площ на апартамента: 45m2
  минимален престой: 2 дни
  методи на плащане: в брой, кредитна карта
  рейтинг: 8.9 / 10
 • цена на нощувка
  Сарагоса, C/ Ramón Pignatelli
  площ на апартамента: 80m2
  минимален престой: 1 дни
  методи на плащане: в брой
  рейтинг: 8.8 / 10