Апартаменти в Корфу

Намира се в Йонийско море, близо до Албанското крайбрежие. Има площ 641 кв. км, и е разположен на самия „вход” на Адриатика. Притежава мек, благодатен климат. Населението на най- големият му град Керкира е около 28000 души. Стратегическото му място предопределя в протежение на цялата му история, за него да си съперничат „великите сили” в средиземноморския свят. Владян е последователно от гърци, римляни, венецианци, неаполитанци /италианци/, французи, австрийци, турци и дори руснаци. От 1864 г. отново става гръцки. Най- силна следа на острова са оставили венецианците, които са господствали там около 400 години. Попадайки в което и да е селище от острова, туристът има чувството, че се намира в италиански средновековен град: масивни защитни стени, тесните калдъръмени улички застлани с масивни плочи, къщи надвиснали една до друга, с проснато бельо между тях.
Местния гръцки диалект е изпъстрен с огромно количество италиански думи и е подвластен на типично италиански обрати в речта.
Венецианците отлично разбрали стратегическото положение на острова и изразходвали колосални средства за построяване на укрепления в него. Днес са се съхранили само Старата е Новата крепост в Керика. Но местната столицата не е известна само с крепостите си. Тя е център на поклоннически туризъм. Тук са мощите на покровителя на острова св. Спиридон Тримифунтский, чиито останки са изнесени от Константинопол когато последният пада в 1453 г. Ежегодно за Пасха тук идват около 70000 поклонници, за да се поклонят и измолят помощ от светеца.
Плажуването на острова започва от ранна пролет. Най- благоприятно е времето през м. септември, когато температурата е средно 28 градуса С, а на водата е с 2 – 3 градуса по- ниска. Обслужването е отлично, цените са по- приемливи за българските туристи. Липсва пренаселеността в местните курортите, както това се наблюдава при други известни гръцки дестинации.
Интересни местенца за плаж и развлечение са Кавос в най-южния край на острова с много екстри: дискотеки, джетове, скутери, делтапланери и т.н.; Касиопи е отлично място за гмуркане; Палеокастрица представлява красиво място с 10 разкошни заливчета. Водата е кристална чиста, пренаситена с риба. Тук е мястото на подводния риболов. Най-хубавият плаж се намира в Агиос Георгиос на брега на Средиземно море. Представлява един безкраен разкош от ситен жълт пясък и спокойствие.
прочети повече [+] затвори [-]
 • цена на нощувка
  Корфу, Themistokleous
  площ на апартамента: 25m2
  минимален престой: 4 дни
  методи на плащане: в брой
  рейтинг: 8.0 / 10
 • цена на нощувка
  Корфу, Benitses
  площ на апартамента: 130m2
  минимален престой: 3 дни
  методи на плащане: в брой
  рейтинг: 8.0 / 10
 • цена на нощувка
  Корфу, Dendrinou
  площ на апартамента: 50m2
  минимален престой: 4 дни
  методи на плащане: None
  рейтинг: 8.0 / 10